четвъртък, 29 септември 2011 г.

Първата публикация

Добре дошли в нашия блог!

Блогът е посветен на едно пътешествие до Карибите, Южна Америка и обратно.  

На кратко, планът на приключението е следния:
Заминаваме за дълго, без конкретни цели и срокове, основен ограничителен фактор са ресурсите, с които разполагаме. Засега, смятаме че ще стигнат за няколко месеца, до към половин година. Макар че като цяло не се ангажираме с маршрути и срокове, все пак има някои предварително набелязани точки.
На първо време трябва да се доберем до Гваделупа - това е сравнително голям остров от групата на Малките Антили в източния край на Карибско море и е френска територия. Там живее братовчедката на Ели - Поля - която беше така мила да откликне на нашето самопоканване.
В тази първа част ще бъдем разделени, Васко ще се опита да преплава атлантическия океан с ветроходна яхта. Спокойно! Не е толкова опасно, много хора го правят. И не, няма проблем че е Ноември месец, всички го правят точно по това време, а на юг от Канарските острови, от където минава маршрутът, е топло и духат попътни ветрове. А пък Ели и Яна, които няма как да участват в такова плаване, ще хванат самолета за Гваделупа и ще се плужат по плажовете там, докато Васко победоносно акостира при тях.
След като се наситим на Гваделупа и съвсем досадим на нашите домакини, смятаме да  се поразходим из разни други карибски острови, като се надяваме да огреем и Куба и Ямайка. В тази част ще гледаме да избягваме по-скъпите и луксозни острови и колкото се може по-малко да използваме самолети, понеже и двамата с Ели не сме фенове на въздушния транспорт, той някак убива част от чара на пътуването.
Тази част ще се опитаме да проточим до Март месец, защото до тогава в Южна Америка бушува дъждовният сезон, а калта, дъжда, влагата и комарите не са ни сред любимите явления. Евентуално, като финал на Карибката обиколка обмисляме да посетим Панама, където до към Април месец било най-хубавото време, а пък Панама била красива, спокойна и гостоприемна страна.
И така, смятаме нахлуването в Южна Америка да се състои някъде не по-рано от Март месец, като от там нататък план засега няма, но сме загледали Колумбия, Перу, Боливия и Бразилия. 

В този блог можете да следите как се придвижваме, какви ги вършим и къде ходим, какво преживаваме и какво планираме. Очаквайте много красиви снимки, забавни истории и полезни информации за местата, които посещаваме и за пътешестването като цяло.
Тези, които не ни познават или все още нямат представа за какво иде реч могат да хвърлят едно око на старницата За Нас.

Бладодарение на Косъо Заимов, който любезно и безвъзмездно ни даде своя сателитен GPS тракер SPOT, можете да ни следите почти в реално време на картата тук, а иначе по-цялостна картина за пътешествието можете да придобиете от картата там

Разгледайте също и връзките които сме подбрали за вас, в някои от тях можете да узнаете още повече за нас и нашите пътешествия, както и за някои наши приятели, увлечения и интереси.
 
Обещаваме ви, че ще бъде много интересно.

5 коментара:

 1. Vasko sei un grande! Auguri a te e alla tua famiglia! Buon Viaggio!

  Beppe.it ;)

  ОтговорИзтриване
 2. Звучи страхотно, ще ви следя с интерес! Ако имате нужда от практически съвети за Боливия, Перу и Бразилия дайте знак.
  Buen viaje!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Венета, здравей!
   Ако видиш този коментар пиши ни thebigmanana@gmail.com, искаме да те питаме разни неща за Боливия и Бразилия

   Наздраве

   Изтриване
 3. Даа, да, да! Имаме нужда от съвети!
  Но има време до тогава, като наближим, ще те разпитаме
  Благодарско!

  ОтговорИзтриване
 4. Много добре! Дерзайте, ще ви следим с вълнение и ще чакаме разкази, разкази ехе... Нас вече ни вдъхновихте да замислим нашето пътешествие, сигурна съм, че ще вдъхновите и други! Късмет и любов :-)

  ОтговорИзтриване