За нас


Ние сме:
  • мама Ели
  • татко Васко (известен в някои упадъчни среди като Пънка)
  • малката Яна (известна още като: Яната, Беба, Маймун, Яначко и др.) 
Обикновени хора от средната класа, освен Яна, която все още е над тия работи. 
Е, поне за няколко месеца и ние, Ели и Васко ще бъдем над нещата. Ели все още е в щастливо майчинство, а Васко разби оковите на трудовите взаимоотношения и сега е щастливо безработен. Яна, както вече отбелязахме, е над нещата, което, според нас, автоматично я прави щастлива. Освен това едно дете на около годинка, което цяло лято се е търкаляло, пълзяло и тичало по парковете, плажовете и планините със своите любящи родители, наскоро е проходило, а скоро смята и да проговори, няма как да не е щастливо дете.

И така, както сме се събрали такива щастливи и свободни като пролетни пухчета, решихме да се дигнем и да идем до Карибите и Южна Америка. Едно бавно и мързеливо пътешествие без твърди дати и маршрути и с напълно плаваща крайна дата. Пък да видим дали по-напред ще ни писне или по-напред ще ни свършат спестяванията. За тези, които ни познават, май е ясно че ще е второто, но както са казали братята руснаци: Поживём, увидим!

Рецептата за щастливо семейство и дълга екскурзия до Южна Америка е следната:
Хванете двама души, излъжете ги да се влюбят, да си направят бебе, то да се роди и да стане най-умното и красиво детенце. Убедете ги, че няма смисъл да се дават пари за нови коли, телевизори, смартфони, таблети и други подобни простотии, които не само не утоляват жаждата за притежаване на предмети ами и я изострят още повече. И ето готово, имате щастливо семейство, спестило достатъчни жълтици, за да иде на дълга екскурзия до Южна Америка.

Някои веднага ще възкликнат: Ама как така, ще водят малко дете на такива далечни места!? 
Това е една от причините да направим този блог. Ние смятаме че пътуването изобщо не се отразява зле на малките и че много от ограниченията, които си налагат младите родители са безсмислени и са продиктувани от пресилено високи изисквания за комфорт и удобства. Ние вече доста попътувахме с малката Яна и смятаме че и ние и тя сме готови за нещо още по-амбициозно, а именно няколко месеца мързеливо пътешествие из Карибите и Южна Америка. В този блог ще се опитаме да покажем, че пътешествие с малко дете е възможно и приятно, или пък сами ще се опровергаем. Ще видим.

За хората, които практикуват любимият ни самоорганизиран стил на пътешестване, ще се стараем да споделяме максимално много практическа информация, открити от нас хитрини, тайни и "схеми".

И на последно място, няма какво да се лъжем, всичко си е заради пустата му суета Вижте ни какви сме готини и чак къде сме отишли :)

Надяваме се блогът ни да бъде забавен, интересен и полезен за всеки който го отвори. 
Четете, коментирайте, разгласявайте и се обичайте. 

Пийс!

Пишете ни на: thebigmanana@gmail.com