четвъртък, 9 февруари 2017 г.

Маняна 2017 - накъде?

Нашите предпочитания относно пътуването винаги са били прости: да е колкото може повече и колкото може по-екзотично! Но когато целият свят е на разположение, как да избереш следващата дестинация? Да си признаем, имаше известни колебания. Влечеше ни обратно към Южна и Централна Америка, където оставихме твърде много непосетени места. Примамваха ни и Африка и далечната Австралия - континенти на които все още дори не сме стъпвали. Но в крайна сметка, комбинацията от финансови и времеви ресурси и промоция на самолетни билети в точния момент доведе до полу-планирана, полу-импулсивна покупка на четири билета за Бангкок, Тайланд.

В далечната 2009-та година, все още млади и безгрижни и без нито едно дете, си направихме двумесечна обиколка на Азия (документирана в начинаещия ни прото-блог "100 км в час"). Обиколка в най-буквалния смисъл, тъй като пропътувахме от Москва, през Сибир, Монголия и Китай, през цяла Индия, та чак до Непал, където завършихме с Хималайски трек. Програмата беше особено интензивна, с денонощно препускане от влак на влак, но си заслужаваше. Оттогава си мечтаем да се върнем някой ден и по-спокойно и лениво да се насладим на Азия. 

Е, няма да е и този път. 

За следващото пътуване ще се фокусираме в район на Азия, който пропуснахме през 2009-та: Индокитайския полуостров. За разлика от Маняна 2012, този път сме ограничени във времето за пътуване, поради което Маняна 2017 ще продължи само малко над два месеца. Имаме даже и обратни билети. Понеже сме максималисти, решихме за този кратък срок да овършеем колкото може повече от Индокитай - Тайланд, Камбоджа, Лаос, Виетнам. Та ще трябва известно планиране и графикът отново ще е натоварен, а безметежното и бавно пътешестване ще остане за друг път. Такъв е планът, макар че, каквито сме си природни айляци, не се знае какво ще се получи. Така че, следете ни - потегляме на 20.02.2017!


Няма коментари:

Публикуване на коментар